ceturtdiena, 2019. gada 28. novembris

Ciklons HARIS (novembris-decembris 2019)

Ciklons HARIS atrasts 28.11.2019. Nosaukums veltīts slavenajam kordiriģentam Haraldam Mednim. Iesaka šā bloga veidotājs. Iepriekš ar šo sākuma burtu nosaukumos bija cikloni: HERBIS un HERBERTS. Ir daļa no 3. ciklonu un anticiklonu nosaukumu riņķa.
Lapa slēgta 4.12.2019.; 22:15. Nopelnīta 2. ciklonu kategorija.


Ciklons atrasts...




Ciklona ceļš...




Ietekme Latvijā:
28.11.2019. Ciklons ir virs Dānijas, tā ietekmē pāri Latvijai skrien siltā fronte ar dažādas intensitātes lietus nokrišņiem. Latvijas lielākajā daļā atgriežas "+" gaisa temperatūras.
29.11.2019. Ciklons ar centru ir Latvijas DRmos. Mums tā siltā oklūzijas fronte nesa lietus nokrisņus Latvijas lielākajā daļā. Gaisa temperatūra vietām iesilst līdz +8, pašā vakarā Latvijas rietumkrastos ieskrienas brāzmains ZR vējš.
30.11.2019. Ciklons strauji pārvietojies uz Krieviju - Karēliju. Mēs tā aizmugurē piedzīvojām brāzmainus ZR vējus - naktī. Dienā daudzviet nelieli krusas un sniega nokrišņi/ "līča efekta" dēļ. Bet vietām tie visai spēcīgi. Vietām Kurzemē un uz austrumiem no Rīgas izveidojusies neliela sniega sega.
1.12.2019. Ciklons ir ar centru Skandināvijas ziemeļos, mums no tā naktī bija sniega nokrišņi. Dienā tā ietekme nav izteikta.
2.-3.12.2019. Ciklons aizvien ir Skandināvijas ziemeļos/pēc tam Krievijas ziemeļos un sāk izzust. Latvijā no tā nav ietekme. 

Kopsavilkums. Pirmajā ciklona dienā- uzlīst, gaiss iesilst "+" temperatūrās.Otrā dienā līst, pēc tam vēl siltāks, vakarā Latvijas rietumu krastos ir brāzmains ZR vējs. Trešajā dienā seko īslacīgi nokrišņi, vietām Latvijā izveidojas neliela sniega sega. Ceturtajā dienā - sniega nokrišņi naktī, kas palielina sniega segu visur Latvijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru