svētdiena, 2020. gada 28. jūnijs

Ciklons ĀDMIŅŠ (jūnijs- jūlijs 2020).

Ciklons ĀDMIŅŠ atrasts 28.6.2020.  Nosaukums par godu slavenajam rakstniekam Reinim Ādmīdiņam. Iesaka šā bloga veidotājs. Ir daļa no 4. ciklonu un anticiklonu nosaukumu riņķa

Lapa slēgta 4.7.2020., 19:00. Nopelnīta 3. ciklonu kategorija.


Ciklons atrasts. 




Ciklona ceļš.




Ietekme Latvijā.
28.6.2020. Ciklona centrs atrodas Lielbritānijas ziemeļos. Mums no rietumiem tuvojas tā aukstā fronte.
29.6.2020. Ciklons aizvien ir pie Lielbritānijas krastiem, bet uz Latviju tas atsūtīja masīvu auksto fronti, kas Latvijas lielākā daļā nes lietu. Vietām ir daži pērkoni, Latvijas austrumos ir lielākas pērkona lietusgāzes. Laiks pēc karstuma dekādes kļūst vēsāks.
30.62020. Ciklons ar centru pārvietojies uz Skandināvijas dienvidiem. Latvijai naktī "uz" aukstās frontes - ir daudz nokrišņi, visvairāk centrālos rajonos un Rīgā. Ko pavadīja neliels negaiss un brāzmaini R vēji, dažviet līdz 20m/s. Tas nakts otrajā pusē un rītā. Dienā ciklona ietekmē ir īslaicīgas lietus brāzmas, vietām ar nelieliem negaisiem.
1.7.2020. Ciklons jau ir Somijā. Mums - aizvien mierīgāki mākoņi. Lietus brāzmas pamazām pārstāj būt. Daži pērkoni bija Latvijā, dienā tādu vairs nav. Lai gan saglabājas spirgts DR vējš.
2.-3.7.2020. Ciklons ir Krievijas ZR daļā- Latvijā no tā ietekme vairs nav.

Kopsavilkums. Pirmajā dienā ir lietus Latvijas lielākā daļā, spēcīgāki negaisi ir austrumu novados. 2. dienā - naktī (visvairāk Latvijas centrālos rajonos) spēcīgs lietus ar zibeņošanu, dienā īslaicīgas lietus brāzmas ar nelielie negaisiem.  3.diena- ciklona ietekme Latvijā pamazām izzūd. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru